Eyeglasses on Magazine

ASIANTUNTIJA-ARTIKKELIT

Asiantuntija-artikkelit

Finnilco-lehdessä on vuosien varrella julkaistu lukuisia artikkeleita, joissa on haastateltu alan asiantuntijoita aiheista, jotka koskevat avanne- ja vastaavasti leikattujen terveyttä sekä arjen asioita ja haasteita. Olemme poimineet niistä tähän muutamia.

(päivitetty 2021)

Pussin kanssa pedissä - kohti hyvää seksiä avanne- tai vastaavan leikkauksen jälkeen

Seksuaalineuvoja Hanna Kemppaisen kirjoittama seksuaaliopas on käytännönläheinen opas itsetunnosta, seksuaalisuuden eri muodoista ja intiimiydestä kaiken ikäisille avanne- ja vastaavasti leikatuille.

Neuvoja fyysisiin ja psyykkisiin haasteisiin

Oppaassa käydään aluksi läpi seksuaalisuuden ja seksin määritelmät yleisellä tasolla, jonka jälkeen aihetta siirrytään tarkastelemaan avanne- ja vastaavan leikkauksen näkökulmasta. Tarjolla on monia käytännön vinkkejä muun muassa seksielämän aloittamiseen leikkauksen jälkeen, oikeanlaisen ehkäisyn löytämiseen, yhdyntäkipuihin ja erektio-ongelmiin. Oppaassa käydään läpi myös erilaisia psyykkisiä haasteita, joita leikkaus voi aiheuttaa itsetunnolle ja seksuaalisuudelle.

Uuden seksielämän ilo

Avanne- ja vastaava leikkaus on aina iso muutos niin fyysisellä, psyykkisellä kuin sosiaalisellakin tasolla, mutta Pussin kanssa pedissä – opas tuo esiin myös uudenlaisen seksielämän mahdollistamia positiivisia muutoksia.  Oppaassa käydään läpi miten esimerkiksi fantasioita, käsi- ja suuseksiä, erilaisia välineitä ja anaaliseksiä voi hyödyntää uuden seksielämän rakentamisessa. On tärkeää muistaa, että kehitys on osa seksiä joka tapauksessa eikä avanne- tai vastaavan leikkauksen tarvitse viedä seksin iloa pois.

Avannehoitajat voivat tilata opasta Finnilcolta jaettavaksi potilailleen.

Seksuaaliopas-kansi

Avannesanaston käännökset

Finnilco on kääntänyt avanteisiin liittyvää erikoissanastoa ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi, italiaksi, ranskaksi ja saksaksi.

avannesanasto