top of page
tuetut lomat.jpg

TUETUT LOMAT

Tulevat lomat

Vertaisloma lapsiperheille

Ajankohta: 19.02.2023 - 24.02.2023

Paikka: Rokua Health & Spa

Hakuaika: Hae lomalle 10.12.2022 mennessä

Hakuaikaa jatkettu!

Mitä tuettu loma sisältää ja maksaa?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa/perhelomalla perhekoon mukaisissa huoneissa, ryhmälle suunnatun lomaohjelman sekä allasosaston ja kuntosalin käytön. Lisäksi perhelomalla tarjotaan lastenhoitoa 1-3-vuotiaille lapsille. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse. Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 25€/henkilö/vuorokausi, alle 17-vuotiaat lapset veloituksetta.

Kuka pääsee tuetulle lomalle?

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Lomatukea ei voi saada peräkkäisinä vuosina. Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä. Lomatuki myönnetään em. perusteiden pohjalta eniten tarvitseville. Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan ja vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Miten haen tuetulle lomalle? 

Hakuaika lomalle päättyy yleensä kolme kuukautta ennen lomaa. Hakulomakkeen saat tilattua Maaseudun Terveys- ja Lomahuollosta tai Finnilcon toimistolta. Voit myös tulostaa lomakkeen itse. Hakulomake lähetetään osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon sivujen kautta on mahdollisuus hakea lomaa sähköisesti

 

Lisätietoa lomista ja niille hakemisesta saa MTHL:n toimistolta arkisin klo 9-13, puh. 010 2193 460.

Tuetut lomat

Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Finnilcon tuetut lomat on tarkoitettu aikuisille avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille sekä lapsiperheille, joissa joko perheen lapsella tai aikuisella on avanne tai vastaava. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Finnilcon tuetut lomat järjestetään Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

bottom of page