top of page
tuetut lomat.jpg

TUETUT LOMAT

Lomat vuonna 2024:

Loma 2024: vertaisloma lapsiperheille

Ajankohta: 02.06.2024–07.06.2024

Paikka: Spahotel Casino, Savonlinna

Hakuaika: Hae lomalle 2.3.2024 mennessä

Kohderyhmä: Loma on tarkoitettu avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille läheisineen ja perheineen. Lomaa voi hakea lapsiperhe tai aikuinen yksin tai yhdessä läheisen kanssa. 

Loman kuvaus: Vertaisloma lapsiperheille on tarkoitettu aikuisille tai perheille, joita yhdistävät saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lapsiperheiden vertaislomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen.

 

Lomalla on mahdollisuus osallistua lomaohjelmaan oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Lapsiperheiden lomilla ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhempien ohjelmaa sekä mahdollisuuden lapsiparkkiin perheen 1–4-vuotiaille lapsille neljä kertaa loman aikana (2 tuntia/krt).

 

Omavastuuosuus on aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä 25 €/vrk. Alle 17-vuotiailta ei veloiteta omavastuuosuutta.

 

Lomalla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala) sekä majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa.

Loman myöntämiskriteerit: Lomatuki myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Kerrothan hakemuksessa kuuluvasi loman kohderyhmään.

Hakeminen: Lomaa voi hakea sähköisesti MTLH:n verkkosivuilla: Hae lomaa - Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (mtlh.fi) . Kun avaat yllä olevan linkin:

1) Valitse kohta "täytä sähköinen lomahakemus".

2) Valitse seuraavaksi "lapsiperhelomat".

3) Etsi listasta Finnilcon kohderyhmälle suunnattu loma. Loman nimi on "Vertaisloma lapsiperheille" ja sen ajankohta on 02.07.06.2024.

4) Valitse loman tietojen yhteydestä kohta "lue lisää".

5) Lisätietosivun alalaidasta valitse nyt kohta "lisää lomatoive".

6) Siirry täyttämään lomahakemus "täytä hakemus" -painikkeen kautta. 

 

Voit hakea lomaa myös täyttämällä paperisen hakulomakkeen, lue tarkemmat ohjeet tämän sivun alaosasta. 

Lisätietoa tuetuista lomasta ja hakemisesta: 

 

Mitä tuettu loma sisältää ja maksaa?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa/perhelomalla perhekoon mukaisissa huoneissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse. Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 25€/henkilö/vuorokausi, alle 17-vuotiaat lapset veloituksetta.

Kenelle loma myönnetään?

Lomatuki myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

 

Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä. Lomatuki myönnetään em. perusteiden pohjalta eniten tarvitseville. Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään loman saaneille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan ja vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Miten haen tuetulle lomalle? 

Hakuaika lomalle päättyy kolme kuukautta ennen lomaa. Lomaa haetaan sähköisesti tämän linkin kautta MTHL:n verkkosivuilta. Hakulomakkeen saat tilattua Maaseudun Terveys- ja Lomahuollosta tai Finnilcon toimistolta. Voit myös tulostaa lomakkeen itse tästä. Hakulomake lähetetään osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki.

 

Lisätietoa lomista ja niille hakemisesta saa MTLH:n asiakaspalvelusta lomat@mtlh.fi tai 010 2193 460 (arkisin klo 9-13).

Tuetut lomat

Tuetut vertaislomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Finnilcon tuetut lomat on tarkoitettu aikuisille avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille sekä lapsiperheille, joissa joko perheen lapsella tai aikuisella on avanne tai vastaava. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Finnilcon tuetut lomat järjestetään Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

bottom of page