top of page
hearts-1450300.jpg

VAPAAEHTOISILLE

Tukea Tukijalle -toiminta: Vapaaehtoistoiminnan tuki ja koordinointi Finnilcolla 

Finnilco sai vuonna 2021 kolmivuotisen projektiavustuksen vapaaehtoistoiminnan koordinointiin ja kehittämiseen. Tukea Tukijalle -projekti kestää heinäkuuhun 2024. Toiminnalle saatiin jatkorahoitus, joten heinäkuusta eteenpäin Tukea Tukijalle -toiminta jatkuu vakituisena osana Finnilcon toimintaa. 

Ota yhteyttä vapaaehtoisuusasioissa 

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna Kemppainen järjestää Tukea Tukijalle -otsikon alla vapaaehtoisille koulutusta ja vertaistapaamisia, vierailee jäsenyhdistyksissä sekä tuottaa materiaalia toiminnan tueksi. Myös tukihenkilö- ja kokemustoimintakoulutukseen ja vapaaehtoisten jaksamisen tukemiseen liittyvät asiat kuuluvat koordinaattorin toimenkuvaan.  

Koulutuksista ja muusta vapaaehtoisille suunnatusta toiminnasta viestitään suoraan kohderyhmälle sähköpostitse, mutta myös Finnilcon uutiskirjeen, verkkosivujen ja lehden kautta.   

Jäsenyhdistykset, vapaaehtoiset ja vapaaehtoisuudesta kiinnostuneet voivat ottaa kaikissa vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa yhteyttä Hannaan, hanna.kemppainen@finnilco.fi, puh. 050 5766 546 (myös tekstiviestit ja WhatsApp).   

Materiaalit vapaaehtoisille
 

Finnilco on laatinut jäsenyhdistyksille vapaaehtoistoiminnan tukimateriaalia, jota yhdistykset voivat käyttää esimerkiksi uusien vapaaehtoisten perehdyttämisen tukena.  

 

Kesällä 2023 avattiin luottamushenkilöille suunnattu, jatkuvasti täydentyvä perehdytysalue ja materiaalipankki Finnilcon verkkokoulutusalusta Oivalluksessa. Luottamushenkilöiden perehdytysalueelle liittyäksesi tarvitset kurssiavaimen, jota voit tiedustella omasta yhdistyksestäsi tai Hannalta. Oivalluksen käyttäjäksi pääset rekisteröitymään osoitteessa https://oivallus.finnilco.fi/ Oivallukseen tullaan tuottamaan materiaalia myös muiden vapaaehtoisten toiminnan tueksi.  

 

Vuonna 2020 julkaistu PDF-muotoinen Vapaaehtoisena Finnilcon jäsenyhdistyksessä -opas on ladattavissa alta:

bottom of page