PÄIJÄT-HÄMEEN ILCO

Päijät hämeen ilco.png

Päijät-Hämeen Ilco ry on Päijät-Hämeen alueella toimiva avanne- ja vastaavasti leikatuille tarkoitettu yhdistys. Jäseniä yhdistyksessä on n. 90.

Yhdistys järjestää kuukausittaisia vertaistukitapaamisia LINK Lahden järjestökeskuksessa osoitteessa Hämeenkatu 26 A, 3krs (Siltapuiston parkkitalo). Tapaamiset ovat kaikille avanne- ja vastaavasti leikatuille avoimia, ja niissä on mahdollista tavata toisia samassa tilanteessa olevia turvallisessa ja rennossa ympäristössä.

Vertaistukitapaamisten ja vuosikokouksen lisäksi yhdistys järjestää keväisin päiväretken ja loppuvuodesta yhdistetun pikkujoulun ja retken.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan uudet ja vanhat Päijät-Hämeläiset avanne- ja vastaavasti leikatut!

Vertaistukitapaamiset

Tapaamiset pidetään LINK Lahden järjestökeskuksessa (Hämeenkatu 26 A, 3krs, Siltapuiston parkkitalo).


Ma 11.10. klo 18, Vertaisiltaan saamme vieraaksi Medfanetilta Rauno Arposen esittelemään meille avannetuotteita oheistarvikkeineen.


Ma 8.11 klo 18, vertaisiltaan saamme vieraaksi Convatecilta Anne Lindin esittelemään meille avannetuotteita oheistarvikkeineen.

Muut tapahtumat

La 25.9. Retki Kotkaan

Lähtö Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä torin laidalta klo 9. Ensiksi menemme Langinkoskelle, josta löytyy kuohuvan kosken rannalla historiallisten rakennuksien muodostama museoalue kahviloineen. Perille saavumme n. klo 10.35. Emme tutustu museoon, mutta meillä on hetki aikaa tutustua alueeseen ennen kahvia. Klo 11 menemme alueella olevaan kahvila Dagmariin, jossa meille on tarjolla kahvi/tee, sämpylä ja marjapiirakkapala. Klo 11.45 jatkamme matkaa Kotkan Merikeskus Vellamoon, johon saavumme n. klo 12. Klo 12.15-n.13.15 meille on varattu opastettu tutustumiskierros Kohtalona Ruotsinsalmi-näyttelyyn, joka kertoo sodan seurauksena syntyneestä linnoituskaupungista ja Kotkan edustalla olevista hylyistä.

 

Kierroksen jälkeen on vapaata tutustumisaikaa Merikeskukseen. Upea rakennus kätkee sisäänsä monta merellistä ja seudun tarinoita kertovaa museonäyttelyä. Lisäksi Merikeskus Vellamon katolta avautuu laajat näkymät kaupungin ja meren suuntaan.

 

Klo 14 alkaen meille on varattu brunssi Merikeskuksen ravintola Laakongissa. Ruokailun jälkeen jää vielä vapaata tutustumisaikaa. Kotimatkalle lähdemme viimeistään klo 17, jolloin Merikeskus sulkee ovensa.

Retken hinta 10,-/hlö (sis. matkat, kahvit, ruoan, opastuksen ja sisäänpääsyn), maksu linja-autossa Eijalle. Ilmoittautumiset viimeistään 16.9. Eijalle (eijakym@phnet.fi / 040 7712595).

 

La 13.11. Teatteriretki Hämeenlinnaan

Lähtö Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä torin laidalta klo 10. Matkalla pysähdymme Lammilla Myllyn kuppi ja kakkuun, jossa nautimme kahvin/teen, sämpylän ja kuppikakun kera. Klo 13 alkaen katsomme Hämeenlinnan teatterissa esityksen Jäniksen vuosi. Jäniksen vuosi on Arto Paasilinnan alkuperäisteoksen pohjalta tehty komediatarina Vatasesta ja jäniksestä vauhdikkaalla karkumatkalla yhteiskunnan oravanpyörästä. Teatteriesityksen jälkeen siirrymme ravintola Piparkakkutaloon ruokailemaan klo 16 alkaen.

Retken hinta 15,-/hlö (sis. matkat, kahvit, teatteriesityksen ja ruoan), maksu linja-autossa Eijalle. Huom ! Retken hintaan voi tulla mahdollisesti vielä pieni muutos, kunhan saan Piparkakkutalosta tarjouksen ja jäsenistöltä ilmoittautumiset.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 25.9. Eijalle (eijakym@phnet.fi / 040 7712595). Ilmoittautumiset haluan näin varhain, koska ostan liput ennakkoon (esitys on suosittu ja liput menevät nopeasti). Teatterilipun saa sitten varmasti annettua/myytyä eteenpäin, jos joku joutuu perumaan lähtönsä.

 

La 11.12. Pikkujouluretki Marttilan tilalle Kalkkisiin

Lähtö Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä torin laidalta klo 12.30. Ajamme Vääksyn kautta, joten matkan varrelta voi myös tulla kyytiin. Marttilassa nautimme maittavan jouluisen aterian kinkkuineen, laatikoineen ym., joulutorttuja ja kahvia/teetä unohtamatta. Luvassa myös pientä ohjelmaa, joka tässä vaiheessa on vielä suunnittelussa.

Kotimatkalle lähdemme n. klo 18, joten perillä Lahdessa olemme viimeistään klo 19.30. Ilmoittautumiset 30.11. mennessä Eijalle (eijakym@phnet.fi / 040 7712595). Hinta 10,-/hlö (sis. matkat + ruoan)

Yhteystiedot/Kontakt information

Puheenjohtaja

Eija Kymäläinen
puh. 040 7712 595

eijakym(at)phnet.fi

Sihteeri

Airi Parkkonen