top of page
Pariskunta istuskelemassa luonnossa.

KURSSIT

Vuoden 2023 kurssit

Kevät

10.–12.3.2023, Avanne- ja vastaavasti leikattujen yksilökurssi, Laukaa

Lähde viikonlopuksi tutustumaan vertaisiin ja saamaan tietoa! Kurssin asiantuntijoilta saa tietoa avanteeseen ja J-pussiin, hyvinvointiin, ruokavalioon, ihonhoitoon ym. liittyvistä asioista. Vertaisten kesken on hyvä vaihtaa vinkkejä ja kokemuksia.

Hakuaika: Hae kurssille 7.2. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä  sähköisen hakulomakkeen. Tai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.

30.3.–2.4.2023, Virtsa-avanneleikattu ja läheinen -kurssi, Vääksy

Virtsa-avanneleikattujen ja läheisten kurssilla kohtaat vertaisia ja saat roppakaupalla tietoa ja vinkkejä arkielämää varten. Ohjelmassa on useita asiantuntijaluentoja, ohjattuja ja vapaita vertaiskeskusteluita sekä liikuntaa.

Hakuaika: Hae kurssille 28.2. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. Tai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.

11.–14.5.2023, Liikunnasta hyvinvointia – kurssi leikatulle ja läheiselle, Vuokatti

Tule nauttimaan liikunnasta vertaisten kanssa! Kurssin tavoitteena on löytää kaikille yksilöllisesti sopiva tapa liikkua ja pitää huolta omasta kunnosta ja terveydestä.

Hakuaika: Hae kurssille 5.4. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. Tai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.

Syksy

3.–31.10.2023, Löydä voimavarasi -yksilökurssi oppimisalusta Oivalluksessa


Osallistu voimaannuttavalle etäkurssillemme helposti kotoa käsin! Kurssilla saat näkökulmia tilanteesi jäsentelyyn ja työkaluja hyvinvointisi tukemiseen, vertaistukea unohtamatta. 

Kurssin aikana keskitymme pohtimaan, tunnistamaan ja vahvistamaan kunkin omia voimavaroja. Etsimme myös uusia selviytymisen ja arjessa jaksamisen keinoja ja työkaluja.

 

Kurssi on suunnattu avanne- ja vastaavasti leikatuille, inkontinenssipotilaille sekä läheisille. Tälle kurssille voit osallistua läheisenä, vaikka omaisesi ei osallistuisi.

Huomioithan, että tällä kurssilla emme keskity avanteen hoitamiseen, vaan pyrimme tarjoamaan henkisiä voimavaroja ja työkaluja arkeen.


Kurssi kokoontuu kerran viikossa tiistai-iltaisin klo 18.00–19.30. Tapaamiskertojen päivämäärät ovat 3.10., 10.10., 17.10., 24.10. ja 31.10. 

 

Kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä tapaamisten välillä. Osallistuaksesi tarvitset älylaitteen, jossa on nettiyhteys, mikrofoni ja kamera.
 

Hakuaika: Hae kurssille 24.9. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä sähköisen hakulomakkeenTai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.
 

 

22.–24.9.2023, Alle 45-vuotiaiden liikuntaviikonloppu, Varalan urheiluopisto, Tampere

Tule nauttimaan liikunnasta vertaisten kanssa! Kurssin tavoitteena on virkistyä ja innostua pitämään huolta omasta kunnosta ja terveydestä.

 

Hakuaika: Hae kurssille 16.8. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä sähköisen hakulomakkeenTai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.


 

26.–29.10.2023, Individkurs för svenskspråkiga, Norrvalla, Vörå

Den svenskspråkiga individkursen riktar sig till stomi- och reservoaropererade som har svenska som modersmål. På kursen klurar vi ut det dagliga livet med stomi och J-påse, går igenom eventuella problem som kan uppstå, samt saker gällande bl.a. sexualitet, psykiskt välmående, kost och näring och den sociala tryggheten. Alla kursledare talar svenska.

 

Ansökningstid: Ansök vid 21.9. Du kan ansöka till kursen genom elektroniska ansökningsformuläret. Eller ansökan kan också göras på Finnilcos egen ansökningsblankett, som du hittar lägre på den här sidan. Finnilcos egen ansökningsblankett printas och sänds till Finnilcos kontor.
 

14.–18.11.2023, Leikattu ja läheinen kurssi yli 70-vuotiaille senioreille, kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi

Seniorikurssi on tarkoitettu yli 70-vuotiaille avanne- ja vastaavasti leikatuille ja läheisille. Kurssilla kohtaat vertaisia ja saat tietoa ja vinkkejä arkielämään. Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, ohjattuja ja vapaita vertaiskeskusteluita sekä sopivaa liikuntaa, lepohetkiä unohtamatta.

 

Hakuaika: Hae mukaan 12.10. mennessä. Voit hakea kurssille täyttämällä sähköisen hakulomakkeenTai voit hakea kurssille täyttämällä paperisen lomakkeen (löytyy alempaa tältä sivulta) ja lähettämällä sen Finnilcon toimistolle.

Hakeminen

Finnilcon kursseille haetaan Finnilcon omalla kurssihakemuksella.
Vuoden 2021 alusta hakemuksen liitteeksi ei enää tarvita
terveydenhuollon ammattilaisen lähetettä tai suositusta.

Käsittelemme henkilötietojasi huolellisesti ja ajantasaista
lainsäädäntöä noudattaen. Lue tarkemmin tietojesi käsittelystä
Finnilcon kurssien tietosuojaselosteesta.

Lisätietoja kursseista ja niille hakemisesta saa Finnilcon jäsenyhdistyksiltä,

Finnilcon kotisivuilta, avannehoitajilta ja Finnilcon toimistolta.

Finnilcon toimistolla kurssiasioita hoitaa Annukka Ylisaari, puh: 040 716 9080

(puhelinaika klo 9-13), sähköposti: annukka.ylisaari(at)finnilco.fi.

Kurssihakulomakkeen tulostusversiot:

Hakulomake kurssille  (Word)

Hakulomake kurssille (pdf)

Täytetty hakemuslomake liitteineen lähetetään postitse Finnilcon toimistolle osoitteeseen: Finnilco ry, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki.

Valintakriteerit

 • Hakijan tulee kuulua kurssin kohderyhmään.

 • Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole aiemmin käyneet kursseilla.

 • Hakijalla tulee olla kulunut vähintään noin 6 kk leikkauksesta.

 • Valintaan vaikuttavat hakemuksessa annetut perustelut kurssin tarpeellisuudesta hakijalle.

 • Hakijan aikaisempi hakeminen kurssille huomioidaan valintoja tehdessä.

 • Hakijan fyysisen ja psyykkisen terveydentilan tulee olla sellainen, että hän selviytyy kurssilla itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustettava vastaa itse henkilökohtaisen avustajan kaikista kuluista kurssilla (majoitus, ateriat, matkat ja muut vastaavat).

 • Ketään ei syrjitä valinnassa sukupuolen, iän, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon, etnisen taustan, vamman tai terveydentilan vuoksi.

 • Jos kyseessä on avanne- ja vastaavasti leikattujen kurssi, on valinnassa tasapuolisesti otettava huomioon kaikki avannetyypit sekä J-säiliö.

 • Valinnassa kiinnitetään huomiota ryhmädynamiikkaan; pyritään mahdollistamaan vertaistuki kaikille ryhmäläisille.

 • Kelan ja STEA:n kurssit eivät sulje pois toisiaan.

 • Hakijoiden matkan pituus kurssille ei vaikuta valintaan.

 • Valintaan voi vaikuttaa, jos hakijan on syytä epäillä aiheuttavan vahinkoa itseään tai muita kohtaan (väkivaltaisuus, päihdeongelma, tms.) tai jos osallistujan sairauden tila vaatii akuutteja hoitotoimenpiteitä.

 • Leikattu ja läheinen -kurssin läheinen on samassa taloudessa elävä, lähisukulainen tai ystävä, jonka kanssa on päivittäistä kanssakäymistä. Jos läheinen on toinen leikattu, tulee myös tuolloin olla päivittäistä kanssakäymistä.

 • Leikattu ja läheinen -kurssille hakevien kohdalla tulee leikattua ja läheistä käsitellä yhdenvertaisesti. Läheisen tuen tarve on yhtä painava perustelu kurssille kuin leikatun tuen tarve.

 • Kurssille voi päästä uudelleen, kun edellisestä kurssista on kulunut vähintään kaksi vuotta. Jos hakijan elämäntilanne on muuttunut, uusi kurssi on mahdollinen jo seuraavana vuonna.

 • Vajaan kurssin täytteeksi voidaan ottaa jo aiemmin kursseilla olleita.

A typewriter pexels-andrea-piacquadio-3808904_edited.

Kurssit

Finnilco järjestää hyvinvointia ja toimintakykyä tukevia kursseja täysi-ikäisille avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille. Kursseilta saa vertaistuen lisäksi tietoa esimerkiksi avanteen tai J-säiliön hoidosta, sopivasta ruokavaliosta, avannetarvikkeista, ihonhoidosta, henkisestä sopeutumisesta ja sopivasta liikunnasta. Virkistystä unohtamatta! 
 

Osa Finnilcon kursseista on suunnattu myös leikatun läheisille. Läheinen voi olla esimerkiksi puoliso, vanhempi, täysi-ikäinen lapsi tai hyvä ystävä, jonka kanssa kohderyhmään kuuluvalla on päivittäistä kanssakäymistä. 

Kursseihin sisältyy osallistujalle täysihoito kahden hengen huoneessa. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, sillä ne järjestetään STEA:n avustuksella. Jokainen kurssilainen kuitenkin järjestää ja maksaa itse matkat kurssipaikalle ja sieltä takaisin. 

bottom of page