Inkotuen etäpalvelut avautuvat: etätietoillassa alustus lantionpohjan toiminnasta ja käytännön ohjeita! Videoetäryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti vertaisten kanssa ja chatneuvontapalvelussa voit kysyä nimettömästi suolen pidätyskykyyn liittyvistä asioista.
Inkotuen palvelut monipuolistuvat ja niitä toteuttaa marraskuussa kanssamme lantionpohjan fysioterapeutti Ulla Korpi-Tassi. Marraskuun alusta vastaamme viikoittain chatneuvonta-palveluumme tulleisiin kysymyksiin ja ensimmäisessä etätietoillassa alustamme lantionpohjan toiminnasta. Ensimmäinen etävertaisryhmäkerta on tarkoitettu kaikille, joilla on anaali-inkontinenssia eli ulosteen tai suolikaasun karkailua.
Puhelinpalveluumme tulee muutoksia
Inkotuki-puhelin on jatkossa auki torstaisin klo 13–14. Poikkeuksena tähän Ulla Korpi-Tassi on tavoitettavissa kahden tunnin ajan torstaina 21.11.2024 klo 12–14 numerossa 044 901 4768. Ullalta voi kysyä kuntoutuksesta tai terveyspalveluista ihmisille, joilla on inkontinenssia tai mistä vain lantionpohjan toimintaan tai inkontinenssiin liittyvästä.
Neuvonta- ja tukipalveluchatissa voi kysyä nimettömästi ammattilaiselta inkontinenssiasioista
Inkotuen työntekijöille voi kirjoittaa myös Tukinetin chatpalvelun kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa mietityttävistä asioista, jotka liittyvät ulosteen tai suolikaasun karkailuun. Kirjoittaa voivat myös inkontinenssioireisen henkilön läheiset. Ammattilaisille voi kertoa arjesta ja sen haasteista, vaikkapa vessakiireestä, tai kysyä anaali-inkontinenssin omahoidosta. Pyrimme vastaamaan chatviesteihin noin viikon sisällä paitsi loma- ja ruuhka-aikoina.
Marraskuussa chatviesteihin vastaa myös lantionpohjan fysioterapeutti – kannattaa kirjoittaa nyt, jos haluaa juuri häneltä vastauksia!
Marraskuun etätietoillassa tietoa lantionpohjan toiminnasta ja käytännön ohjeita
Inkotuki-etätietoilloissa voi seurata lyhyitä luentoja tai alustuksia inkontinenssiaiheista Zoom-yhteydellä. Alustajina toimivat ammattilaiset. Osallistujat eivät käytä kameraa tai mikrofonia illan alustuksen aikana, mutta sen päätteeksi on mahdollista kommentoida tai esittää kysymyksiä alustajalle Zoomin chatin kautta.
Ensimmäinen Inkotuki-etätietoilta tiistaina 19.11.2024 klo 17.30–18.15 käsittelee lantionpohjan toimintaa ulosteenpidätyskyvyn näkökulmasta. Tietoillassa saat vinkkejä lantionpohjan lihasten tunnistamiseen. Aiheesta alustaa lantionpohjan fysioterapeutti Ulla Korpi-Tassi. Etätietoiltaan sisältyy muutamia tunnistusharjoitteita, joita voit tehdä jo illan aikana oman ruudun äärellä seuraten videolla näkyvää mallia.
Etävertaisryhmässä pääsee jakamaan kokemuksia
Inkotuki-etävertaisryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 28.11.2024 klo 17.30–19.15 Zoomin välityksellä. Vertaistapaamiseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on ulosteen tai suolikaasun karkailua, karkailuoireiden alkuperään katsomatta. Jatkossa etävertaisryhmiä on tulossa erikseen mm. synnytysrepeämän tai syövän vuoksi oireita saaneille. Etävertaisryhmässä ammattilaiset ohjaavat keskustelua ja ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, muun muassa luottamuksellisuutta.
Ajankohtaiset etäpalvelumme lyhyesti
Etätietoilta ti 19.11.2024 klo 17.30–18.15. Ilmoittaudu ti 19.11. klo 16 mennessä. Ilmoittaudu tästä: https://core.flomembers.com/finnilco/events/register/3def184ad8f4755ff269862ea77393dd
Lantionpohjan fysioterapeutin puhelinaika torstaina 21.11.24 klo 12–14 numerossa 044 901 4768.
Etävertaisryhmä to 28.11. klo 17.30–19.15. Ilmoittaudu to 28.11. klo 14.30 mennessä.
Ilmoittaudu tästä:
Neuvonta- ja tukipalveluchat Tukinetissä: Rekisteröidy ensin Tukinetin asiakkaaksi osoitteessa https://tukinet.net/rekisteroidy/. Rekisteröidyttyäsi voit kirjoittaa meille yksityisesti Tukinetissä palvelussa, jonka nimi on tukisuhde. Inkotuen neuvontapalvelun löydät täältä.
Inkotuki-hanke tarjoaa valtakunnallisesti saavutettavia matalan kynnyksen palveluita ihmisille, joilla on ulosteen tai suolikaasun karkailua.
Comments