top of page
Etsi

Erkki Kaarakainen kannustaa finnilcolaisia mukaan Kilometrikisaan

Keväällä ja kesällä hyvistä säistä ja kauniista maisemista on mukava nauttia pyörän selässä. Tule siis mukaan kerryttämään kilometrejä ja liity Finnilcon joukkueeseen Kilometrikisassa!


Kilometrikisa on työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen ja muiden kisaa varten muodostettujen joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Kisassa kilpaillaan siitä, mikä joukkue polkee eniten kilometrejä kilpailuaikana. Vuonna 2024 kilpailuaika on välillä 1.5.–30.9., yhteensä 153 päivää.


Finnilcon tämän vuoden Kilometrikisan joukkue perustettiin Erkki Kaarakaisen aloitteesta.

Kanta-Hämeen Ilcon varapuheenjohtajana toimiva Kaarakainen on nauttinut pyöräilystä jo pitkään ja haluaa kannustaa muitakin lajin pariin.


Kaarakaiselle leikattiin paksusuoliavanne viisi vuotta sitten. Hän kokee, ettei avanne haittaa aktiivista elämäntapaa.


– Juoksusta olen joutunut luopumaan selkävaivojen takia, mutta pyöräily on korvannut sitä, Kaarakainen kertoo.


80-vuotias Kaarakainen pyöräilee vuodessa yhteensä 40005000 kilometriä, kesän aikana matkaa taittuu noin 3000 kilometriä. Myös talvipyöräily on osa arkea, talvisin kauppareissutkin taittuvat pyöräillen.

Erkki Kaarakainen pyöräilemässä
Erkki Kaarakainen Evon maisemissa. Kuva: Helena Kaarakainen.

Kaarakainen on vuosien saatossa harrastanut niin maantie- kuin maastopyöräilyä. Hänen mielestään pyöräily on monipuolinen liikuntamuoto, joka tuottaa sopivan tasaista kuormitusta.


Pyöräilyn voi oman halun mukaan sovittaa osaksi arkea: voi esimerkiksi sunnuntaipyöräillä, tehdä pyöräretkiä tai ihan urheilla pyöräilyn muodossa, Kaarakainen toteaa.


Monipuolisuuden ohella vaihtuvat maisemat ovat Kaarakaisen mielestä pyöräilyn parasta antia.


– Pyörän selästä näkee kauas, pyörällä pääsee liikkumaan nopeastikin ja ihailemaan vaihtuvaa maisemaa. Tauolle voi pysähtyä kun siltä tuntuu, hän kuvaa.


Näin liityt Finnilcon joukkueeseen


Finnilcon joukkueen nimi Kilometrikisassa on "Finnilco" ja siihen voi liittyä mukaan koodilla "Pyöräkesä2024". Joukkueeseen pääsee liittymään täällä.


Jos olet ollut kisassa aiemmin, kirjaudu sisään olemassa olevalla käyttäjätunnuksellasi ja liity joukkueeseen. Jos taas olet mukana ensi kertaa, rekisteröidy ensin käyttäjäksi ja liity joukkueeseen sen jälkeen. Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä tai tarvitset ohjeita, tutustu Kilometrikisan verkkosivuihin.


Kannustamme liittymään joukkueeseen , olit sitten kokenut konkari tai vasta pyöräilyyn tutustumassa. Rohkaistaan yhdessä toisiamme liikkumaan!


Kilometrikisan 2024 juliste


Comments


bottom of page