top of page

ILCO UUSIMAA

Ilco_uusimaa.jpg

Ilco Uusimaa ry on paksusuoli-, ohutsuoli- sekä virtsatieavanneleikattujen järjestö Uudellamaalla. Yhdistys kokoaa yhteen avanneleikattuja ja toimii heidän etujärjestönään. Yhdistys mm. seuraa hoitovälineiden ja -tarpeiden kehitystä ja toimittaa tätä koskevaa tietoa jäsenilleen. Yhdistyksen sihteeri välittää tukihenkilöitä, neuvoo yhdistysasioissa ja tarvittaessa erilaisten sosiaalipalvelujen hakemisessa.

Ilco Uusimaa järjestää keskustelutilaisuuksia, vertaisiltoja sekä erilaisia virkistystapahtumia jäsenilleen. Varsin tärkeäksi toimintamuodoksi on viime vuosina koettu vertaistuki-illat, joka kokoontuu  kerran kuukaudessa. Tilaisuuden aiheet on pyritty valitsemaan siten, että ne mahdollisimman hyvin vastaisivat kävijöiden odotuksia ja tarpeita. Tapahtumista tiedotetaan Finnilco-lehden yhdistyspalstalla, kotisivuilla sekä jäsenkirjeiden välityksellä. Yhdistys löytyy myös Facebookista nimellä Ilco Uusimaa ry.

Ajankohtaista

Aurinkoista alkanutta vuotta 2023!

 

Yhdistyksen kuulumiset: Syyskokouksessa 21.11.2022 emme saaneet valittua Ilco Uusimaa ry:lle uutta hallitusta vapaaehtoisten toimijoiden puuttuessa. Syyskokouksessa päätettiin, että nykyinen hallitus jatkaa toistaiseksi ja selvittelee prosessia yhdistyksen lakkauttamiseen.

 

Tavoitteemme on, että yhdistyksen toiminta jatkuu normaalisti selvittelyn aikana ja että pystymme jatkamaan aktiivista vertaistoimintaa pääkaupunkiseudulla myös rekisteröidyn yhdistyksen lakkauttamisen jälkeen. Asiasta tiedotetaan jäsenille sitä mukaa, kun prosessi etenee. 

Tulevat tapahtumat

Tapaamiset Helsinki

 

Helsingin vertaistukitapaamiset jatkuvat taas Kampin palvelutalon tiloissa (Salomoninkatu 21 B, Helsinki). Tapaamisemme ovat tilassa Broidi, (2 krs). Palvelukeskus on noin 300 m Kampin metroasemalta ja 900 m Rautatieasemalta. Lähikatujen kadunvarsilla on maksullista pysäköintiä ja lähellä on myös pysäköintihalli P-Autotalo (Runeberginkatu 3). Yhteyshenkilö: Lisbeth Hänninen (puh. 040 844 6221).

Kevään 2023 tapaamiset

Ma 20.2. klo 17.30

Ma 20.3. Kevätkokous klo 18 (ennen kokousta vertaiskahvit klo 17:30)

Ma 17.4. klo 17.30

Ma 15.5. klo 17.30, luento: Avanneleikatun ravitsemus. Luennoitsijana toimii ravitsemusterapeutti Anne Pohju. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.15.

                  

 

Tapaamiset Hyvinkää

Tapaamme järjestökeskus Onnensillassa, Siltakatu 6. Yhteyshenkilö Hannele Viitanen (puh. 0400 589595).

Kevään 2023 tapaamiset

To 26.1. klo 18.30

To 23.2. klo 18.30

To 30.3. klo 18.30

To 27.4. klo 18.30

To 25.5. klo 18.30

Muuta toimintaa


Arvokkaat voimavarani -kurssi hyvinvoinnin äärelle


Paikka: Hakaniemen Luova Kulma, Hakaniemenkatu 5, Helsinki
Aika: 26.1., 2.2., 9.2. ja 16.2. klo 17-19:30
Osallistumismaksu: 35 €
Ilmoittautuminen: 3.1.2023 mennessä Salla Ahoselle sallaj.ahonen@gmail.com
Ohjaajina: Jessica Ristolainen/Taideterapiaohjaaja ja Salla Ahonen/Työnohjaaja

Tunnistatko itsessäsi mistä asioista saat positiivista energiaa? Mitä taas ovat asiat, jotka syövät sitä?

Tervetuloa mukaan tutkimusmatkalle arvojen, meille tärkeiden asioiden maailmaan. Yhdessä pyrimme löytämään juuri sinulle tärkeät arvot ja asiat, jotka tuovat iloa ja voimavaroja arkeesi. Ryhmässä pääset työstämään sinulle arvokkaita asioita taideterapeuttisin menetelmin ja työnohjauksen keinoin. Et tarvitse aiempaa kokemusta maalaamisesta. Ryhmä tukee jokaisen omaa matkaa sekä yksilönä että vertaisena. Tavoitteenamme on voimaantua ja löytää uusia näkökulmia omaan hyvinvointiin. Kurssi suunnattu työikäisille aikuisille, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi toivomme sitoutumista koko kurssinajalle. Ryhmään mahtuu mukaan 8 henkilöä.

La 4.3. klo 11, Vierailu EMMA modernintaiteen museoon. Tutustutaan oppaan avulla Collection Kakkonen -näyttelyyn. Ennen opastusta syömme keittolounaan WeeGeen kahvilassa. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen Santralle 040 578 9622 (myös WhatsApp) tai santra.lacy@gmail.com. Ilmoittautuminen 27.2. mennessä.

 

Jokainen maksaa itse museon sisäänpääsymaksun (myös museokortti käy), yhdistys tarjoaa opastuksen ja lounaan. Saapuminen autolla: alueella on runsaasti parkkitilaa. Saapuminen julkisilla: metro Tapiolaan, josta voi joko kävellä tai kulkea bussilla. Voidaan tavata jo Tapiolassa ja kulkea bussimatka yhdessä. Bussipysäkiltä matkaa noin 300 m. Lisätietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Ma 20.3. klo 18, Ilco Uusimaa ry:n sääntömääräinen kevätkokous, Kampin palvelutalo (Salomoninkatu 21 B, Helsinki). Sääntömääräisessä kevätkokouksessa käsitellään vuoden 2022 toimintakertomus, vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapaudesta tilivelvollisille. Kokousmateriaali on luettavissa kokouspaikalla ennen kokousta tai sen saa pyydettäessä sähköpostitse viikkoa ennen kokousta. Tervetuloa!

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Santra Lacy
Omenamäenkatu 5 A 9, 00990 Helsinki
puh: 040 578 9622
sähköposti: ilcouusimaa@gmail.com

Varapuheenjohtaja

Lisbeth Hänninen
lisbeth.hanninen(at)gmail.com

Tukihenkilövastaava

Marja-Leena Monto
monto.leena(at)gmail.com

Ilco Uusimaa etsii vapaaehtoisia!

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistoiminta? Etsimme erityisesti viestintään ja taloudenhoitoon avustavaa henkilöä. Myös muuhun vapaaehtoistoimintaan kuten tukihenkilötoimintaan ja vertaistapaamisten järjestämiseen tarvitaan lisää innostuneita ihmisiä. Entä onko sinulla ajatuksia tapaamisista, toiminnasta tai retkistä?
Ole rohkeasti yhteydessä meihin: ilcouusimaa(at)gmail.com.

bottom of page