top of page
Etsi

Tavoitat Finnilcon vertaistukijoita myös Toivo-sovelluksen kautta

Oletko menossa avanne- tai vastaavaan leikkaukseen tai jo ollut sellaisessa? Haluaisitko keskustella ihmisen kanssa, joka on ollut samankaltaisessa tilanteessa kuin sinä, ja jolla on kokemusta avanne- tai vastaavasti leikattuna elämisestä?


Toivo-vertaistukisovelluksessa tavoitat useita Finnilcon koulutettuja vertaistukihenkilöitä. Sovelluksen kautta vertaistukea voivat hakea niin sairastuneet, leikkauksen läpikäyneet kuin heidän läheisensä. Toivon vertaistukijat ovat sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun he lopettavat tukihenkilönä toimimisen.


Kuvituskuva, kuvassa kännykän näyttö jolla näkyy Toivo-sovellus


Näin otat Toivon käyttöön


Pääset ottamaan Toivo-sovelluksen käyttöön lataamalla sen puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play, App Store). Toivon käyttö onnistuu kuitenkin myös verkkoselaimella osoitteessa https://app.mesensei.com/toivo.


Toivo-sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on maksutonta. Halutessasi voit myös käyttää sovellusta anonyymisti: vain nimimerkki riittää, eikä sinun tarvitse vaihtaa yhteystietoja vertaistukijan kanssa.


Lisätietoa sovelluksesta löydät verkkosivulta: toivosovellus.fi. Mikäli Toivon käyttöönotto tuntuu haastavalta, kannattaa tutustua aiheesta tehtyyn mallivideoon: Toivo-vertaistukisovelluksen käyttöönotto (youtube.com)

.

Finnilcon vertaistukihenkilöt Toivossa


Finnilcolta Toivo-sovelluksessa on mukana eri-ikäisiä vertaistukijoita, joilla kaikilla on oma uniikki taustansa. Toivon kautta pääset valitsemaan tilanteesi sopivan vertaistukihenkilön ja keskustelemaan hänen kanssaan.


Puhelinsovelluksessa pääset tutustumaan vertaistukijoihin "Etsi vertaistukea" -sivun kautta. Kaikki Finnilcon vertaistukijat löydät kätevästi myös etsimällä ensin Finnilcon Järjestöt-kohdasta ja valitsemalla Finnilcon sivulla välilehden "Vertaistukijat".


Näyttökaappauksia Toivo-sovelluksesta

Vasemmalla näkymä Toivo-puhelinsovelluksen Etsi vertaistukea -sivun Järjestöt-välilehdeltä. Oikealla näkymä Finnilcon järjestösivun Vertaistukijat-välilehdeltä.Mikäli viestittely ei tunnu sinulle sopivalta keskustelumuodolta, voit myös kysyä vertaistukihenkilöä vaihtamaan yhteystietoja kanssasi. Jos tukihenkilö haluaa jakaa sinulle esimerkiksi puhelinnumeronsa, voitte sovelluksen sijasta keskustella tavallisen puhelinsoiton kautta (tällöin keskustelun hinta määräytyy operaattorihintojen mukaisesti).


Jos Toivo-sovellus ei kuulosta ollenkaan sinun jutultasi, voit hakea vertaistukihenkilöä ottamalla yhteyttä oman alueesi yhdistykseen tai Finnilcon toimistoon. Finnilcolla on useita eri-ikäisiä ja eri taustasta tulevia tukihenkilöitä, jotka ovat tehtävään koulutettuja. Halutessasi voit myös itse etsiä sopivan tukihenkilön, lue lisää kotisivuiltamme: Tukihenkilötoiminta | Finnilco RyToivo-sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä.

Comments


bottom of page